6 Mayıs 2017 Cumartesi

Bitcoin Alıp Altcoin'lere Dönüştürme

Son zamanlarda çok sık gelmeye başlayan sorular üzerine, soran ve cevaplamak için gayret gösteren arkadaşların da işini kolaylaştırmak için "Bitcoin Alıp Altcoin'lere Dönüştürme" konulu bir yazı paylaşıyorum.

TL ile Bitcoin (BTC) almak için koinim.com ve paribu.com sitelerine kayıt olup hesabınızı onaylatmanız gerek. Ardından adınıza açılmış banka hesabından TL yatırma ve aynı hesaba TL çekme işlemlerine başlayabilirsiniz.

Örnek anlatıma koinim üzerinden devam ediyorum.
Sisteme TL yatırdıktan sonra BTC almak için Bitcoin Al/Sat'a tıklayın. Almak istediğiniz BTC miktarını veya hesabınızdaki TL'yi girip alımı gerçekleştirin.



Almış olduğunuz BTC'yi ister burada muhafaza edin ister Altcoin alabilmek için poloniex.com gibi exchange sitelerine gönderin.

Altcoin alım satımı için poloniex.com'a üye olun. DEPOSITS & WITHDRAWALS'a tıklayın. 



Açılan sayfada BTC satırını bulun ve tablonun sağındaki Deposit'i tıklayın. Karşınıza çıkan sayı ve harfler, sizin Poloniex'teki BTC adresiniz. Bu kısmı kopyalayın ve koinim'e gidin ve Bitcoin Çek'e tıklayın. 


Hesabınızdaki bütün BTC'yi veya istediğiniz kadarını girin. Adres kısmına poloniex'teki BTC adresini yapıştırıp Bitcoin Çek işlemini tamamlayın.

Poloniex'e gelen BTC ile Altcoin almak için ana sayfada sağ taraftaki MARKETS kısmını kullanıyoruz. Almak istediğiniz Altcoin'in üstüne tıklayın. Sol tarafta grafik ve onun altında da alım satım yapacağınız bölümler açılacak. Örneğin VIA almak isteyelim. MARKETS'te VIA'yı bulduk ve tıkladık.


BUY VIA bölümündeki Amount kısmına almak istediğiniz VIA miktarını yazabilir veya You Have satırındaki BTC miktarının üstüne tıklayarak toplam BTC'niz ile alım gerçekleştirebilirsiniz.

Satmak istediğinizde ise SELL VIA bölümünü kullanacaksınız. 

BALANCES --> DEPOSITS & WITHDRAWALS'a tıkladığınızda Hide 0 Balances'ı seçerseniz sıfır bakiyeli Altcoin'lerinizi gizler ve aldığınız Altcoin'leri görürsünüz.

Hayırlı ve bol kazançlar...

Ethtrade ve Kazanç Planı Nedir? yazısı için tıklayınız:
http://drferdihocam.blogspot.com.tr/2017/03/ethtrade-nedir.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder